top of page

Livio

LIVIO WEB CROP 3 PROFIL FINAL FINAL 7B.j

Livio Deponte

Magistar novinarstva

Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu

Idejni začetnik Programa osobnog potencijala i osnivač Škole osobnog potencijala. Zadnjih dvadesetak godina prošao i na vlastitoj koži iskusio različite psiho energetske tehnike kao što su: neuro-lingvističko programiranje, theta healing, transformacija karmičkih obrazaca, Škola svjesnog življenja i mnoge druge.

Od kada zna za sebe zanimaju ga vizualna umjetnost, psihologija i komunikacija koje smatra blisko povezanima. Iako ga sve te stvari zanimaju i vesele - već u ranoj mladosti, kroz utjecaj okoline nailazi na razna kolektivna ograničavajuća uvjerenja koja su mu govorila što se ne smije, ne može ili je opasno reći i izraziti.

Nakon završene Klasične gimnazije, upisuje Studij novinarstva. Diplomirao na temi “Mase i moć” iz kolegija psihologije i magistirao novinarstvo.

Veći dio svoje karijere radio kao novinar, web urednik i direktor marketinga (u za to vrijeme vodećoj internet grupaciji u Hrvatskoj). Bogato komunikacijsko iskustvo stekao je kroz direktnu svakodnevnu praksu, situacije i suradnju sa tisućama klijenata iz različitih branši. Komunikaciju sa samim sobom i ljudima oko sebe počinje proširivati i kroz razne razvojne tehnike. Tokom svih tih godina kroz razne odnose bilježi psiho-energetske principe i mehanizme, a ubrzo i svoje direktne uvide i načine primjene istih u praksi. Na sve to su ga osim želje za spoznajom, poticala kolektivna, ali i osobna ograničavajuća uvjerenja koja je doživljavao i sve jasnije prepoznavao u svakodnevnim situacijama. Postepeno počinje sve više vježbati samopraćenje (misli, reakcija, osjećaja) što mu koristi u poslovnim odnosima i općenito, ali i sve više meditirati na razne načine (često kroz fotografiju, crtanje ili na klasične načine). 

U svojim tridesetima postiže željene poslovne rezultate, vanjsku sigurnost, prihode i status, no počinje osjećati kako je zapeo u kolotečini, na nekom predvidljivom putu. 

2009. godine uspješnu karijeru odlučuje zamijeniti svojim istinskim pozivom i posvećuje se onome što mu je (bez obzira na razne poslovne prilike) još uvijek nekako nedostajalo, a to je veća razina kreativnosti i izražavanja iz duše.

Odlučuje se profesionalno posvetiti fotografiji koja je njegova strast još od srednje škole, ali i povezati sa sobom i ljudima oko sebe na nekom još dubljem, istinskom nivou. Govoriti i izražavati svoju istinu bez obzira gdje ga odvede. A odvelo ga je na drugi kraj svijeta i u nova iskustva koja prije nije mogao niti zamisliti.

 

Neko vrijeme živi na tropskom otoku (Bali, Indonezija) gdje radi kao profesionalni fotograf.

Tamo je, u potpuno drugačijim okolnostima  od onih na koje je inače navikao (često izvan zone ugode), stekao nove uvide i potpuno nova duhovna iskustva o sebi i svijetu oko sebe. Prilike su ga potaknule da upravo tamo, neplanirano i na drugom kraju svijeta, počne prenositi neka univerzalna znanja koja je godinama bilježio i testirao kroz osobna iskustva.

 

Po povratku u Hrvatsku, nastavlja daljnji rad sa pojedincima koji žele svjesnije i sretnije živjeti.

Zadnjih deset godina zajedno sa klijentima osvještava i pronalazi mjesta unutarnjeg mira i sigurnosti. Mjesta koja su ujedno i početne pozicije za razvoj osobnog potencijala. Na svim tim zajedničkim iskustvima je iskreno zahvalan.

Početkom 2018. godine nazvao ga je dugogodišnji prijatelj Sandro i predložio suradnju iz koje nastaje Škola osobnog potencijala. 

 

Livio u svojim predavanjima često koristi osobne primjere i direktna iskustva kako bi na jednostavan i jasan način prenio neke osnovne razvojne mehanizme, te potaknuo klijente da ih osobno isprobaju u praksi. 

Ljubav i empatiju smatra temeljnim vrijednostima koje dovode do unutarnje ravnoteže i snage, a zatim i do odlučnosti i individualne slobode. Vjeruje da je ovakav proces spoznaje neminovno povezan sa dubljim unutarnjim otvaranjem i duhovnim iskustvima. Tada nemoguće postaje moguće.

 

Škola osobnog potencijala i vizualna umjetnost općenito ostaju i dalje njegovi glavni kanali izražavanja.

 

Živi u Zagrebu. Svakodnevno ga usrećuju supruga Barbara i trogodišnji sin Diego.

Pošalji nam e-mail, sms ili nas nazovi. Lako i jednostavno.

bottom of page